Koninklijke Toneelgilde

Hoger Op V.Z.W.

tids 2019

De Stad Aalst, in samenwerking met Applaus (de verenigde theatermakers van groot-Aalst) en 9 lokale theaterverenigingen/-initiatieven organiseren met 'Theater in de stad' 8 bijzondere theaterbelevingen, vanaf 1 Euro per voorstelling.
Deze vinden plaats op diverse, aparte, verrassende, markante en karaktervolle locaties in het centrum van onze stad.Kom proeven van een reeks boeiende, korte of wat langere, krachtige theatervoorstellingen, lekkere amuses die plezant of indringend kunnen zijn, met levende personages of betoverende poppen…
Voor deze zevende editie kiezen we voor terug voor een festivalformule die je de volledige vrijheid geeft. Stel je programma samen en bepaal zelf je traject, geheel naar eigen wens, smaak of tempo. Veel voorstellingen kort na mekaar? Of liever gespreid over twee dagen? Eén of meerdere tussenstops, of nakaarten in ons
pop-up theatercafé?

Laat je verleiden en verrassen door de verscheidenheid van theater in al haar facetten en – bovenal - door de passie en de goesting die onze Aalsterse verenigingen met jou willen delen.  

Perfecte gelegenheid voor een uitstapje met of zonder kroost, toch?

zaterdag 14 en zondag 15 september 2019.  

Voor de digitale brochure  van de opvoeringen klikt u hier.

Voor reservatie klikt u hier (reservatie verplicht)

Lees meer: Theater in de stad 2019 op 14 en 15 september

spaghetti affiche 2019

Op 4 en 5 oktober 2019 nodigen  we u uit op het jaarlijks spaghettifestijn van de gilde in de Zaal Kasteel De Rozerie Brusselsesteenweg 75 9300 Aalst
Niet alleen de spaghetti maar ook de hespenrolletjes met witloof zijn lekker.  Samen met het HO bier garanderen we u een prachtige culinaire avond .....  

 

Kaarten kan u vanaf eind augustus verkrijgen bij alle Hoger Op leden. Waarde van de kaart 3 euro.

Lees meer: Spaghetti weekend

Een tragikomedie en creatie van Willy  Van Gestel in een regie van Karel Pauwels. 

Op 23, 29, 30 november 2019 en 2 december om 20 uur en 24 november 2019 en 1 december 2019 om 14:30 uur

 Inhoud: 

joris en jorienJoris en Jorien vormen samen een gelukkig stel en hebben alles over voor elkaar. Toch kan Joris zijn belangstelling voor hun alleenstaande buurvrouw, die in een caravan leeft, maar moeilijk verbergen. 

Als Emma, het knappe jonge nichtje van Jorien, een poosje bij hen intrekt wordt het er niet beter op. Zelfs de woordkramerij van de inwonende en dementerende moeder van Joris gooien kolen op het vuur. Jaloezie steekt de kop op als Joris zijn werk verliest en Jorien lovend is over de geslaagde carrière van Teun, de ‘friend with benefits’ van Emma.
Maar niets is wat het lijkt want iedereen toont zich alleen maar van zijn beste kant, tot het moment dat dit niet langer kan en de maskers afvallen. Relaties zijn van alle tijden en krijgen het in deze verrukkelijke en bij momenten hilarische tragikomedie zwaar te verduren.

  

Zaal: Feestzaal Sint-Maarteninstituut, Moorselbaan 128 te Aalst

Prijs: 10 euro - Reservatie verplicht 

Om te reserveren klikt u hier

Lees meer: Eerste productie: Joris en Jorien

Op zondag 10 december 2019 is er de tradionele mis voor de overleden leden van de gilde. De eucharistieviering start om 11:00 uur in de kerk van Onze Lieve Vrouw Mijlbeek te Aalst.

Hoger Op in beeld ...